torsdag 8 november 2018

Världens bästa gäng - Kaos i köket av Maja Lunde

Mästaren Kjell-Charlie besökte en väldigt annorlunda skola. Egentligen är det bara en skola, men världens bästa gäng gör den annorlunda. Men var kom Kjell-Charlie på besök? Jo får att han är en av de bästa kockarna i hela världen. Kameramannen fick med allting. Och redan imorgon ska hela landet se!!!!! Men vänta? Nu fattar du antagligen ingenting. Hur kom Kjell-Charlie till den här skolan? Jo, det började för några dagar sen i skolan... En hel vanlig morgon öppnade Markus sin matlåda.

Nu undrar du säkert vad är som är så speciellt med en macka... Jo , det är Markus macka. Han är cool. Jätte cool. Han hade med sig en macka med oxfilé och tryffelsås. När det ringde in så stirrade alla på Markus. Bara för att han hade en macka med sig som alla ville ha. Cornelia är en av Markus bästa vänner. På rasten snackade de om maträtter. Cornelias och Markus favorit är soppa. Sen kom de på att Kjell-Charlie kommer på besök på deras skola.

Efter skolan gick de hemma hos Markus för att välja den bästa matträtten. De vill att de ska vara ha en speciell maträtt. Fast världens bästa gäng har en mycket bättre ide. De tänkte att de  ska göra en soppa. en JÄTTE god soppa. Med fisk och några kryddor. Kanske FISKSOPPA. Ja det är en jätte bra ide. De börjar laga.. och laga... och laga... Till slut blev den god. Men man är inte säker att Kjell-Charlie kommer gilla den...

Jag gillade denna boken för att den var spännande och jag tycker att den passar för barn i lågstadiet men det går att läsa också om man är äldre.

Författare: Maja Lunde
Förlag: Natur och Kultur

Jag heter Läs Myran och jag går i lågstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar