torsdag 8 november 2018

Lita på Dunder - Inger Frimansson

Det här är den femte boken i serien kona klubben böckerna. Den här boken handlar om Eufrosyne (hon kallas Frossan) och den nya hästen Dunder. Frossan är tio år och hon har ridit i något år nu. Dunder är en trygghet för alla och passar perfekt till handikappridningen.

Det är höst och Susanna (Frossans ridlärare som äger stallet) har ordnat ridläger med övernattning. En dag kommer det en ny häst till ridskolan: Dunder. Den sötaste haflingern Frossan och hennes kompisar någonsin har sätt. Dunder är tryggheten själv, så lugn och perfekt för barnen på handikappridningen. Det är äntligen dags för ridlägret att starta. Alla på ridlägret ska sova i boxarna. Ingerborg (kallas Bojan) och Frossan ska vara med på ridlägret. Ingerborg kallas Bojan. Bojan och Frossan ska sova i Bojans hästs box. Hennes häst heter Golden Angel. Men trots allt spännande som händer är det någon som fattas. Hercules Frossans andra bästis. Han syns inte till så mycket i stallet längre. Vad har hänt?

Jag tycker den här boken är bra för att det händer ganska många problem och det händer liksom alltid något så man blir inte uttråkad.  Boken passar för dig som är nio år och uppåt, för dig som gillar hästar och mysterier och även vill läsa en bok med ganska mycket text.

Författare: Inger Frimansson
Förlag: Bonnier Carlsen

Jag heter Lillibell och går i mellanstadiet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar